Treća Sezona – Kvalifikacije

Rocket League je specifična igra. Čak i u utakmicama najnižih rankova, često se dese situacije ili čak cijeli turniri koji nas zabave kao da gledamo pro igrače. Naravno, lijepo je i zanimljivo gledati flickove, driblanje i flip resete, ali to ne znači da utakmica bez ovih poteza neće biti zabavna i napeta.

Visoki rankovi zauzimaju veoma mali procenat baze igrača ove igre. Razmislili smo i otkrili veliki potencijal u reorganizaciji Lige Raketa, te došli do vrlo bitne odluke.

Naime, do sada je prvenstvo u našoj organizaciji predstavljalo jednodimenzionalno takmčienje – određeni broj ekipa se bori da dođe do prvog mjesta na tabeli. To je značilo da se ekipe sa nižim i višim MMR-om dovode u okršaj, bez obzira na veliku razliku u skillu i ranku. Od treće sezone to nastojimo promijeniti, a uvođenjem kvalifikacija i divizija.

Šta to znači? Jednostavno je. Kvalifikacioni stadij će da se igra po knock-out principu. Ekipe će na osnovu svojih rezultata biti podijeljene u grupe (divizije) gdje će se takmičiti protiv slično jakih timova. Na ovaj način ćemo razdvojiti ekipe različitih nivoa skilla, čime ćemo se pobrinuti da utakmice koje budemo gledali u budućnosti budu zanimljivije i napetije.

Više informacija?

Sve dodatne informacije o novoj sezoni će biti pravovremeno objavljene putem naše web sranice, discord servera, steam chat-a, kao i Facebook stranice.

Osim već spomenutih promjena, nova sezona će imati sporedno takmičenje u vidu Kupa. Radi se o 2v2 ekipnom takmičenju.

Osim toga, sezonu će pratiti i redovni 1v1 turniri, kao i turniri u drugim modovima igranja.

Kako se prijaviti?

Svi zainteresovani za učešće se mogu prijaviti putem forme za treću sezonu:


Ekipe će uplatiti participaciju na kraju kvalifikacija.

Participacija za 3. sezonu će biti objavljena u narednim danima.