Najava: X-Lions vs Old Guys Club

Na Rivals Areni, utakmicu petog kola će odigrati i X-Lions protiv Old Guys Cluba.

Ove dvije ekipe se nalaze u dosta nezavidnoj poziciji na tabeli i moraće dati sve od sebe da u ovoj seriji pobijede. Ipak, dobra vijest je što se stanje sa članovima ekipa stabilizovalo, tako da će i jedni i drugi dočekati utakmicu spremni.

X-Lions u sastavu BiHBoy, Slifer i Antonio obećavaju mnogo toga. Već nekoliko utakmica su odigrali skupa, pa su vjerovatno do sada uskladili svoje stilove i rotaciju. U prošlom kolu su protiv White Panthersa pokazali da mogu i hoće da pokažu da vrijede više.

Nismo imali sreće. Tri utakmice s početka sezone smo izgubili jer nam je sunce išlo u oči, a posljednju jer je BiHBoy ostao bez interneta tokom većine posljednje tekme u seriji.

Antonio, 2019

Njihovi protivnici su možda i najkontroverzniji tim u ligi. Od samog starta je bilo problema, poteškoća i izazova sa Old Guys Clubom. Isti su završili odlaskom Manijaka i Benomiusa iz ekipe, a švabo (Super Bayern) se nikad nije pojavio ni na treningu, niti utakmici. Brzo nakon problema iz trećeg kola, pokazao se novi lider – Arminho. Iako nepoznat većini igrača lige, uspio je okupiti respektabilnu ekipu. Nažalost, ove sedmice on neće biti na terenu, no to nije spriječilo OGC da nađu trećeg i za ovo kolo.

Arminho nam je ulio toliko samopouzdanja u ekipu. Vjerujem da bismo u ovom sastavu mogli pobijediti i DeepFear.

kbi, 2019

Dvije ekipe u sličnoj situaciji, koje su se ipak borile protiv svojih problema, večeras će pokazati koja od njih je izronila jača.

Utakmice takmičenja Lige Raketa pratite na našem oficijelnom Twitch kanalu.